Těstoviny jsou ideální rychlou večeří. Vyzkoušejte náš recept na tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a žampiony.

Ingredience

3 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
150 ml bílého vína
250 ml zeleninového vývaru
300 g cukety
250 g žluté papriky
120 g baby špenátu
200 g těstovin tagliatelle
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
2 lžičky lístků tymiánu
250 ml 33% smetany
60 g parmezánu
80 g anglické slaniny

1. V kastrůlku rozehřejeme olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli. Pak zalijeme vínem a za stálého míchání ho téměř odvaříme. Přilijeme vývar a svaříme na polovinu.

2. Mezitím omyjeme cuketu s paprikou, cuketu rozkrájíme na plátky, papriku na proužky. Špenát propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a slijeme je.

3. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm papriku s cuketou. Přidáme utřený česnek se solí, tymián a rychle opečeme. Přilijeme základ z vína a vývaru, smetanu a necháme zvolna odvařit. Nakonec přidáme listy špenátu a když změknou, přisypeme polovinu na jemno nastrouhaného parmezánu. Nakonec podle chuti osolíme.

4. Pak do omáčky vmícháme uvařené těstoviny a krátce prohřejeme. Hotové jídlo podáváme posypané zbylým parmazánem a slaninou opečenou nasucho.