Ingredience

8 plátků sýra eidam

80 g másla

150 g žervé

50 g bílého jogurtu

hrst nasekané pažitky

sůl


1. Plátkový sýr rozložíme na alobal tak, aby se kraje překrývaly a plátky sýra vytvořily obdélník. Pak dáme sýr na malou chvíli změknout do vyhřáté trouby. Lehce ho rozválíme a necháme schladnout.


2. Změklé máslo utřeme se žervé. Vmícháme jogurt a najemno nasekanou pažitku. Krém dochutíme solí.


3. Plát sýra potřeme bylinkovým krémem a stočíme. Roládu zabalíme do alobalu nebo mikroténové fólie a v chladu necháme ztuhnout.


4. Ztuhlou roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a posypeme bylinkami nebo výhonky a podáváme se zeleninovým salátem.


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59