Ingredience

300 g 30% eidamu

1 vejce

1 menší červená paprika

2 stroužky česneku

200 g másla

2 tavené sýry smetanové

1 tavený sýr se šunkou

2 lžíce mraženého hrášku

sůl a mletý bílý pepř

250 g plátků šunky


1. Sýr vložíme do mikroténového sáčku a na 30 minut ponoříme do horké vody. Zakryjeme poklicí a udržujeme v teple.


2. Mezitím uvaříme vejce, oloupeme ho a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.


3. Změklé máslo důkladně promícháme s tavenými sýry. Přidáme vejce, papriku, česnek, hrášek a ochutíme solí a pepřem.


4. Sýr vyjmeme z vodní lázně a rychle rozválíme na tenký plát. Poklademe ho polovinou šunky a potřeme částí sýrové náplně. Na ni položíme zbylé plátky šunky a potřeme zbytkem náplně.


5. Plát opatrně stočíme do rolády a zabalíme do alobalu. Necháme v chladničce asi 2 hodiny ztuhnout. Pak roládu vybalíme a nakrájíme na plátky.


  13:01,  aktualizováno  31. března 2019 13:38