Ingredience

4 cibule

1-2 stroužky česneku

2 lžíce másla

sůl

mletý bílý pepř

asi 400 g tmavého chleba

300 g tvrdého sýra (např. cantal)


1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme asi 1 litrem vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.


2. Na dno zapékací mísy položíme vrstvu chleba, posypeme ji nastrouhaným sýrem a pokračujeme, až je zapékací forma plná.


3. Naplněnou formu přelijeme cibulovým vývarem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Zapékáme asi 15-20 minut (záleží na velikosti formy).


4. Hotovou sýrovou polévku ihned podáváme. Polévku můžeme připravit v jedné formě nebo každou porci zvlášť. Polévka musí být tak hustá, že v ní stojí lžíce.