Mlsejte zdravě. Upečte si celozrnné sušenky s guinoou.

Ingredience

195 g celozrnné pšeničné mouky
špetka soli
½ lžičky jedlé sody
115 g másla
50 g krupicového cukru
50 g třtinového cukru
½ sáčku vanilkového cukru
85 g tekutého medu
2 vejce
180 g vařené quinoy
100 g ovesných vloček
100 g sušených brusinek
50 g mandlových plátků

1. Do mísy prosijeme mouku se solí a sodou. V jiné míse šlehačem ušleháme změklé máslo, krupicový, třtinový i vanilkový cukr a med do světlé pěny. Pak přidáme po jednom vejce a každé šleháme asi minutu. Po částech opatrně zamícháme připravenou mouku, quinou, vločky, brusinky a mandle.

2. Plechy vyložíme pečicím papírem a za pomoci lžíce na každý umístíme hromádky o velikosti přibližně 3 cm s rozestupy asi 4 cm. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 13 minut.

Témata: Med, sušenka, Cukr, sůl, Máslo