Ingredience

1 mrkev

1 pórek

1 vykuchaná štika (1200 g)

sůl

mletý černý pepř

3 lžíce hladké mouky

1 lžička kmínu

2 lžičky mleté sladké papriky

olej na smažení

2 lžíce hořčice

50ml bílého vína

100 ml smetany

1 lžíce másla


1. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na delší tenké nudličky. Vykuchanou štiku důkladně očistíme, odřízneme hlavu, ocas a odstřihneme ploutvičky. Pak štiku důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, které osolíme a opepříme.


2. Mouku smícháme s kmínem a mletou paprikou a porce ryby v ní obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a podkovy osmažíme ze všech stran dozlatova. Osmažené podkovy přendáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.


3. Polovinu výpeku odlijeme. Do zbytku dáme hořčici, zalijeme ji bílým vínem a přilijeme smetanu. Důkladně rozmícháme metličkou a necháme krátce provařit na mírném plameni.


4. Na jiné pánvi rozehřejeme máslo a nakrájenou zeleninu na něm krátce orestujeme. Štiku s pikantní omáčkou a zeleninou rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkami a podáváme např. s vařenými bramborami.


  9:47,  aktualizováno  25. března 2019 20:10