Ingredience

600 g srnčí kýty nebo hřbetu

sůl

špetka čerstvě drceného pepře

2 lžíce oleje

1 větší cibule

100 g lišek

1 lžička zeleného pepře v nálevu

20 ml koňaku

200 ml masového vývaru

150 ml smetany

1-2 snítky tymiánu


1. Srnčí kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme. Pak maso vyndáme a dáme stranou.

2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, lišky očistíme a překrájíme. Vše dáme do výpeku, přidáme zelený pepř, orestujeme a pokapeme koňakem. Zalijeme vývarem, přidáme opečené maso a dusíme asi10 minut.

3. Pak přilijeme smetanu, přidáme nahrubo nasekaný tymián a zvolna provaříme do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s bramborovými noky.


  10:14,  aktualizováno  31. března 2019 13:39