Ingredience

Na 4 porce (8 špízů):

600 g filetů z tresky

sůl a mletý pepř

2 lžičky zeleninové přísady Kucharek

1 lžička mleté papriky

50 ml olivového oleje

1 cibule

1 žlutá paprika

100 g slaniny

8 keříkových rajčat

olej na opečení


1. Filety z tresky opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je, opepříme, posypeme zeleninovou přísadou Kucharek, mletou paprikou a zakapeme olivovým olejem. Necháme krátce v chladu odležet.


2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme slaninu. Rajčátka omyjeme a osušíme.


3. Tresku napichujeme střídavě se zeleninou a slaninou na špejle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybí špízy a ze všech stran je opečeme.


4. Pak špízy přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C dopékáme asi 10 minut. Podáváme s opečenými bramborami a doplníme zeleninovým salátem.


  8:06,  aktualizováno  25. března 2019 20:09