Ingredience 4 lžíce olivového oleje Na pesto: 50 g mladého špenátu |
1. V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku. Přisypeme rýži a chvilku ji restujeme. Rýži pak podlijeme vínem, které necháme odpařit.
2. Přilijeme část vývaru a za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Zbytek vývaru přiléváme průběžně dle potřeby. Nakonec vmícháme máslo a nastrouhaný parmazán.
3. Rajčata vyskládáme na plech s pečicím papírem, pokapeme zbytkem olivového oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 5 minut. Suroviny na pesto dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
4. Rizoto ochutíme pestem a podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme zbylé lístky špenátu. Rizoto ozdobíme pečenými rajčátky, piniovými oříšky a hoblinkami parmazánu.