Milujete halušky? Vyzkoušejte netradiční recept se špenátem, balkánským sýrem a uzeným masem.

Ingredience

600 g uzeného masa
3 kuličky nového koření
kmín
1 cibuli
olivový olej
150 g balkánského sýra

Na halušky:

250 g mraženého špenátu
500 g brambor
sůl
250-300 g polohrubé mouky
1 vejce

1. Uzené maso očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme nové koření a 1/2 lžičky kmínu, přivedeme k varu a vaříme asi 60 minut. 

2. Špenát necháme rozmrznout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Vložíme je do mísy a osolíme. Přidáme nasekaný a vymačkaný špenát, vejce a mouku a vypracujeme řidší těsto. 

3. Pomocí cedníku z těsta tvarujeme halušky a po částech je uvaříme v osolené vroucí vodě. Halušky vaříme asi 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je scedíme. 

4. Uvařené maso vyjmeme z hrnce a necháme zchladnout. Pak jej nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. 

5. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené uzené maso a opečeme ho. 

6. Do pánve k masu přidáme uvařené halušky, promícháme a prohřejeme je. Halušky posypeme rozdrobeným sýrem, rozdělíme na talíře a podáváme.