Ingredience 600 g uzeného masa Na halušky: 250 g mraženého špenátu |
1. Uzené maso očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme nové koření a 1/2 lžičky kmínu, přivedeme k varu a vaříme asi 60 minut.
2. Špenát necháme rozmrznout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Vložíme je do mísy a osolíme. Přidáme nasekaný a vymačkaný špenát, vejce a mouku a vypracujeme řidší těsto.
3. Pomocí cedníku z těsta tvarujeme halušky a po částech je uvaříme v osolené vroucí vodě. Halušky vaříme asi 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je scedíme.
4. Uvařené maso vyjmeme z hrnce a necháme zchladnout. Pak jej nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
5. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené uzené maso a opečeme ho.
6. Do pánve k masu přidáme uvařené halušky, promícháme a prohřejeme je. Halušky posypeme rozdrobeným sýrem, rozdělíme na talíře a podáváme.