Ingredience

2 šalotky

150 g listového špenátu

100 g listů mladých kopřiv

50 g másla

sůl a čerstvě mletý pepř

800 ml drůbežího vývaru

200 ml smetany

150 g uzené makrely nebo pstruha

bylinky na ozdobu


1. Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno. Špenát a kopřivy propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme špenát s kopřivami, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a krátce povaříme.


2. Špenátovou směs rozmixujeme. 2 lžíce smetany odložíme na ozdobení a zbylou vmícháme do pyré. Polévku povaříme do zhoustnutí a podle chuti přisolíme. Uzené ryby vykostíme a rozdělíme na kousky. Polévku nalijeme do misek, přidáme rybu, pokapeme smetanou a ozdobíme bylinkami.


  15:14,  aktualizováno  31. března 2019 13:39