Ingredience Na těsto: 20 g čerstvého droždí Na náplň: |
1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vzejít kvásek. Pak jej smícháme s oběma moukami a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě.
2. Náplň připravíme promícháním tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem a vanilkovým i moučkovým cukrem.
3. Vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné části. Z každé vyválíme kruh, který rádýlkem rozkrájíme na osm stejných trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníčku dáme tvarohovou náplň a od širší části směrem ke špičce těsto zarolujeme do rohlíčků.
4. Rohlíčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Ještě teplé rohlíčky pocukrujeme, necháme vychladnout a podáváme.