Ingredience

400 g špaget

sůl

1000 g slávek

1 malá cibule

2 stroužky česneku

1 chilli paprička

1 řapík celeru

1 mrkev

olivový olej

100 ml bílého vína

100 ml zeleninového vývaru

200 g cherry rajčátek

hrst nasekané plocholisté petrželky


1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.


2. Slávky očistíme, otevřené vyhodíme. Cibuli s česnekem oloupeme, celer, mrkev a chilli papričku očistíme. Vše nakrájíme nadrobno.


3. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přidáme chilli papričku s mrkví a celerem a také je orestujeme. Přisypeme slávky. Podlijeme je vínem a vývarem, přiklopíme a asi 7 minut podusíme. Ty slávky, které se během dušení neotevřely, vyhodíme.


4. Do pánve přidáme rajčátka a špagety. Vše dochutíme solí a pepřem a společně prohřejeme. Nakonec vmícháme petrželku.


  14:44,  aktualizováno  31. března 2019 13:38