Ingredience

400 g špaget

sůl

1-2 lžíce oleje

200 g nivy

1 šalotka

2 hrušky

šťáva z 1/2 citronu

4 lžíce vlašských ořechů

2 lžíce másla

200 ml smetany ke šlehání (33%)

mletý černý pepř

hrst nasekané petrželky


1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a zakapeme olejem.


2. 150 g sýra nastrouháme nahrubo. Šalotku oloupeme a nasekáme. Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky, které pokapeme citronovou šťávou. Ořechy nasekáme nahrubo.


3. V kastrůlku zahřejeme máslo, orestujeme na něm šalotku s ořechy, zalijeme je smetanou a přivedeme k varu. Přidáme nivu a za stálého míchání ji necháme pomalu rozpustit.


4. Do omáčky vložíme špagety a kostičky hrušky. Vše prohřejeme, osolíme, opepříme a vmícháme petrželku. Posypeme zbylou nivou nakrájenou na kostičky.


  14:46,  aktualizováno  31. března 2019 13:38