Ingredience

500 g špaget

sůl

1/2 pórku

2 stroužky česneku

1 snítka bazalky

1 snítka ploché petržele

160 g sterilovaných nebo mražených lišek

400 g hovězí roštěné

2 lžíce olivového oleje

200 g sušených rajčat

drcený pepř


1. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu na skus. Pak je scedíme a necháme okapat.


2. Pórek očistíme a nakrájíme na proužky, oloupaný česnek a bylinky nasekáme nadrobno, lišky necháme okapat. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky.


3. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme. Přidáme houby, pórek, česnek a sušená rajčata a vše krátce osmahneme.


4. Nakonec přidáme uvařené špagety, nasekané bylinky, sůl a pepř. Zlehka promícháme, rozdělíme na talíře a můžeme posypat nastrouhaným parmazánem.