Ingredience

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g)

1 malá cibule

2 stroužky česneku

1 lžička plnotučné hořčice

2 vejce

sůl

mletý černý pepř

strouhanka na zahuštění

olej na smažení

400 g špaget

Pesto:

200 g mraženého hrášku

50 g strouhaného parmazánu

50 g vlašských ořechů

80 ml olivového oleje

1 citron


1. Tuňáka necháme okapat od nálevu a vložíme ho do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli s 1 stroužkem česneku, hořčici, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a zahustíme strouhankou.


2. Rozmrazený hrášek rozmixujeme se zbylým stroužkem česneku, parmazánem a ořechy. Pak postupně zašleháme olej. Pesto dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.


3. Z tuňákové hmoty vytvarujeme malé kuličky. Na rozehřátém oleji na pánvi je usmažíme ze všech stran dozlatova.


4. Špagety uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je, necháme okapat a promícháme s pestem. Na talíři je doplníme tuňákovými kuličkami.


  6:43,  aktualizováno  25. března 2019 20:09