Ingredience

8 křepelčích vajec

120 g anglické slaniny

300 g toastového chleba

4 snítky petrželky

1 svazku pažitky

sůl

mletý černý pepř

4 vejce

máslo na vymazání formiček


1. Křepelčí vajíčka asi 2 minuty povaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme je, zchladíme ve studené vodě a oloupeme.


2. Slaninu a toastový chléb nakrájíme na kostičky. Bylinky nasekáme na menší kousky. Vše promícháme v míse, osolíme a opepříme.


3. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky přilijeme do mísy a z bílků všleháme tuhý sníh. Ten zapracujeme opatrně s toustovou směsí.


4. Formičky na muffiny vymažeme máslem, naplníme směsí a do každého vtlačíme uvařené křepelčí vajíčko. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.


  14:24,  aktualizováno  25. března 2019 18:12