Kaše vás ráno skvěle zasytí. Vyzkoušejte náš recept z quinoy a kokosového mléka.

Ingredience

250 g bílé quinoy
500 ml kokosového mléka
250 ml smetany 33% (nebo rostlinné smetany)
1 lžička vanilkové esence
2 hrušky
1 lžíce másla
4 lžíce medu
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce vlašských ořechů

1. Quinoou propláchneme, dáme do kastrolu, zalijeme mlékem i smetanou a přidáme vanilkovou esenci. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a na velmi mírném ohni vaříme 20-25 minut. 

2. Hrušky oloupeme, podélně nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřinec. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme kousky hrušek a opékáme je. Když začnou karamelizovat, přidáme asi 3 lžíce medu a pánev stáhneme z plotýnky. 

3. Dýňová semínka a ořechy opražíme nasucho. Kaši z quinoy promícháme a servírujeme ji s opečenými hruškami, semínky a ořechy, pokapanou zbylým medem.

Tip: Do kaše můžeme použít i jiné mléko než kokosové a běžné máslo můžeme nahradit mandlovým. 

Témata: Med, mléko, hruška, Máslo, kokos