Připravte si lahůdku, která vám bude připomínat dovolenou u moře.

Ingredience

300 g čerstvých kalamárů (celé, středně velké)
150 g hladké mouky
100 g kukuřičného škrobu
2 lžíce mleté sladké papriky
sůl
olej na smažení

Dip:

2 limety
1 feferonka
100 g zakysané smetany
100 g majonézy
2 lžíce nasekané pažitky a saturejky

1. Kalamáry důkladně očistíme, tubusy omyjeme a nakrájíme na kroužky široké 10-15 mm. V misce smícháme mouku se škrobem, mletou paprikou a solí. Kroužky kalamárů obalíme v moučné směsi.

2. V hluboké pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje (asi na 190 °C) a kroužky v něm postupně smažíme asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.

3. Limety omyjeme a osušíme. Z jedné limety vymačkáme šťávu. Feferonku očistíme a nasekáme najemno. Smícháme smetanu s majonézou, limetkovou šťávou, nasekanou pažitkou, saturejkou a feferonkou. Podle chuti dip osolíme a promícháme.

4. Smažené kalamáry podáváme s dipem a zbylou limetou nakrájenou na dílky. Jako přílohu lze použít pečivo nebo hranolky.

Témata: majonéza, mouka, sůl, Paprika