Toto je opravdová lahůdka. Vyzkoušejte recept na šlehaný ovocný cheesecake ve skle.

Ingredience

150 g máslových sušenek (např. Club)
50 g másla
2 žloutky
50 g moučkového cukru
250 g termizovaného sýra (např. Palouček)
100 ml 33% smetany
100 g jahodového džemu
jahody na ozdobení
nasekané pistácie na dozdobení

1. Sušenky nadrtíme na hrubší kousky. Smícháme je se změklým máslem a vytvoříme hrudkovitou drobenku.

2. Žloutky s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do husté pěny. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Do menší mísy dáme termizovaný sýr, vmícháme žloutkovou hmotu a vyšlehanou smetanu.

3. Do skleniček střídavě vrstvíme džem, sušenkovou drobenku a krém. Nakonec dozdobíme čerstvými jahodami a dle chuti posypeme nasekanými pistáciemi.

Témata: cheesecake