Ingredience

Noky:

250 g 20% zakysané smetany

250 g tvarohu z papíru

50 g moučkového cukru

nastrouhaná kůra z 1 limetky

Polévka:

1 lžíce kukuřičného škrobu

700 ml čerstvé pomerančové šťávy

200 g červeného rybízu

4 lžíce krupicového cukru

1 papája

4 pomeranče


1. V míse promícháme smetanu s tvarohem, cukrem a kůrou z limetky. Hmotu přendáme do cedníku vyloženého gázou nebo utěrkou a necháme přes noc vykapat.


2. Škrob rozmícháme v pěti lžících pomerančové šťávy. Zbylou šťávu svaříme s očištěným rybízem, a zahustíme ji rozmíchaným škrobem. Ochutíme cukrem a krátce povaříme. Pak polévku propasírujeme a necháme vychladit.


2. Pomocí tvořítka vykrájíme z papáji kuličky. Pomeranč oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme jemných slupek. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek a přidáme ovoce. Z vykapané tvarohové hmoty vykrajujeme pomocí dvou lžiček noky a vložíme je do polévky.


  12:58,  aktualizováno  31. března 2019 13:38