Ingredience

800 g skopové kýty

100 g slaniny

sůl

mletý černý pepř

3 lžíce sádla

1 mrkev

1 petržel

1 celeru

2 bio citrony

150 ml bílého vína

1 lžíce cukru

80 g másla


1. Maso dobře odblaníme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na hranolky. Převážeme ho provázkem, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Přendáme ho do pekáčku i s výpekem a podlijeme trochou vody (asi 100 ml).


2. Maso přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme při 170 °C asi 45 minut. Mezitím očistíme mrkev, petržel a celer a vše nakrájíme na větší kousky. Maso odklopíme, přidáme k němu zeleninu, jeden na kolečka nakrájený citron, vše pokapeme šťávou z druhého citronu a podlijeme bílým vínem. Přiklopíme, zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme doměkka.


3. Hotové maso vyndáme, odstraníme provázek a maso nakrájíme na plátky. Ze zeleninového základu odstraníme plátky citronu, zeleninu prohřejeme a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Nakonec vmícháme máslo. Plátky rolády obložíme zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme s bramborami.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59