Vyzkoušejte sekanou na italský způsob.

Ingredience

Sekaná:

2 rohlíky z předešlého dne
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
500 g mletého hovězího masa
2 vejce
1 lžíce sušeného tymiánu
sůl
mletý černý pepř
100 g mozzarelly
200 g cherry rajčátek

Příloha:
300 g špaget
sůl
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
200 ml zeleninového vývaru
200 smetany ke šlehání
asi 1 lžíce kukuřičného škrobu
250 g mraženého hrášku s kukuřicí
mletý černý pepř

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zvlhčíme je trochou vody. Pak je vidličkou rozmělníme. Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme je na troše oleje. Mleté maso propracujeme s cibulí a česnekem, rohlíky, vejci a tymiánem. Směs osolíme a opepříme. 

2. Z masové hmoty vytvarujeme šišku a položíme ji do vymaštěného pekáče. V troubě ji při 190 °C pečeme asi 30 minut. Pak ji poklademe plátky rajčátek a mozzarelly. Zbylá rajčátka přidáme do pekáčku. Sekanou dopečeme. 

3. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a necháme okapat. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme je na oleji ve větší pánvi. Pak je zalijeme vývarem a smetanou. Směs přivedeme k varu. Zahustíme ji škrobem rozmíchaným v troše vody a povaříme do zhoustnutí. 

4. Omáčku dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní špagety, hrášek a kukuřici. Vše prohřejeme a podáváme k sekané.