Pořádnou nálož vitaminů a minerálů vám zajistí tento skvělý salát z obilovin a zelených listů s grilovaným sýrem.

Ingredience

1 hrnek špaldových krup
4 vejce
400 g sýra na grilování
2 lžíce oleje
1 červená cibule
2 hrsti baby špenátu
2 avokáda

Na dresink:

1 hrst máty
1 hrst petržele
1 hrst pažitky
2 lžíce citronové šťávy
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl

1. Kroupy několikrát propláchneme, zalijeme větším množstvím vody, osolíme a uvaříme je doměkka. Mezi tím uvaříme vejce na hniličko a oloupeme. Všechny ingredience na dresink umixujeme na pesto.

2. Uvařené kroupy slijeme a propláchneme. Po okapání je promícháme s bylinkovým pestem, červenou cibulí, baby špenátem a kousky avokáda.

3. Sýr opečeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Servírujeme ho s kroupovým salátem a spolu s vajíčkem.