Proč nezkusit Vánoce trochu jinak? Vyzkoušejte recept na salát z grilovaných sladkých brambor s vinnou klobásou.

Ingredience

4 středně velké sladké brambory
sůl
3 lžíce olivového oleje
750 g vinné klobásy
200 g sterilované kukuřice
1 červená paprika
1 středně vyzrálé avokádo
šťáva ze 2 limetek
2 jarní cibulky
250 g sterilovaných červených fazolí
½ svazku koriandru
čerstvě mletý pepř

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Osolíme je, promícháme s olejem a necháme 20 minut odležet. Klobásu rozkrojíme na 4 kusy, stočíme a propíchneme špejlí.

2. Brambory i kukuřičný klas rozložíme na pečící papír a grilujeme je do měkka asi 7 minut. Brambory poté přepůlíme a z klasu okrájíme zrna.

3. Papriku i avokádo očistíme, nakrájíme na kostky a přendáme do mísy k bramborám s kukuřicí. Vše zalijeme čerstvou šťávou z limetek, posypeme nakrájenou cibulkou a fazolemi.

4. Podle chuti osolíme i opepříme. Klobásy upečeme a podáváme s vychlazeným salátem, vše posypané čerstvým koriandrem.