Ingredience

1 menší lilek

2 střední cukety

1 žlutá paprika

8 malých soudkových rajčat

1 svazeček tymiánu

2 lžíce olivového oleje

6 lžic extra panenského olivového oleje

2 lžíce vinného octa

mořská sůl

čerstvě nadrcený pepř


1. Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, která můžeme ještě přepůlit. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Rajčata omyjeme a osušíme. Z tymiánu otrháme lístečky.


2. Zeleninu pokapeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme polovinou tymiánu. Plátky cuket a lilku i rozkrojenou papriku rozložíme na gril (nebo grilovací pánev) a opečeme je z obou stran. Celá rajčátka grilujeme tak dlouho, až jejich slupka začne praskat. Rajčata a papriky pokrájíme.


3. Grilovanou zeleninu dáme do mísy a opatrně promícháme. Panenský olivový olej vyšleháme s octem a zeleninu touto zálivkou přelijeme. Posypeme zbylým tymiánem, osolíme a opepříme.