Pro milovníky zdravého jídla máme recept na skvělý salát z divoké rýže s tuňákem.

Ingredience

240 g celozrnné rýže
200 g čerstvých nebo mražených fazolek
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
1 větší červená paprika
200 g cherry rajčátek
3 jarní cibulky
4 větvičky hladkolisté petrželky
100 g zelených oliv

Dresink:

1 citron
3 lžíce olivového oleje
sůl

1. Rýži uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vsypeme do velké mísy. Fazolky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 1 minutu a poté opakujeme stejný postup jako u rýže. Nakrájíme je na kousky a přidáme do mísy. Následně přimícháme tuňáka, na nudličky nakrájenou papriku, rozčtvrcená rajčata, na kolečka pokrájenou jarní cibulku, petrželku a olivy.

2. V malé misce smícháme šťávu z citronu, olivový olej a podle chuti přisolíme. Dresink vlijeme do salátu a opatrně promícháme. Hotový salát můžeme podávat také s majonézou a čerstvými bylinkami.