Ingredience

200 g fazolových lusků

sůl

1 červenou cibuli

1 plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu

1 plechovku červených fazolí ve slaném nálevu

250 g cherry rajčátek

4 hrsti polníčku

2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g)

1 lžíci plnotučné hořčice

1-2 lžičky medu

asi 3 lžíce olivového oleje

několik kapek citronové šťávy

mletý černý pepř

1 lžičku sezamu


1. Fazolové lusky očistíme a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.


2. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné měsíčky. Fazole vyklopíme do sítka a necháme okapat. Rajčátka očistíme a rozkrojíme. Polníček opláchneme a vytřepeme z něj vodu.


3. Fazolky, cibuli, fazole, rajčátka a polníček vložíme do mísy a zlehka promícháme. Salát rozdělíme na talíře a doplníme kousky okapaného tuňáka.


4. Horčici v mističce rozmícháme s medem, olivovým olejem a sezamem. Dresink dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Porce salátu jím zakapeme.