Kdo by chtěl v tomto vedru jíst těžké jídlo. Právě teď je ideální doba salátů. Vyzkoušejte náš recept na salát s mozzarellou, ovocem a prosciuttem.

Ingredience

různé druhy salátů (biondo, rosso, rukola, čekanka, polníček atd.)
300 g mozzarelly
1 mango
2 nektarinky
1 jablko
80 g prosciutta
sůl

Zálivka:
6 lžic balsamikového octa
4 lžíce olivového oleje
cukr
sůl
čerstvě mletý pepř

1. Na salát s mozzarellou použijeme kombinaci různých druhů zelených salátů. Dobře je opereme, rozebereme na jednotlivé listy a necháme okapat. Pak je natrháme na menší kousky.

2. Mozzarellu nakrájíme na kousky. Mango, nektarinky a jablko omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Prosciutto překrájíme na menší kousky. Místo prosciutta můžeme použít anglickou slaninu nebo šunku, ale salát nebude tak chuťově výrazný.

3. Saláty, mozzarellu, ovoce a uzeninu naskládáme na talíře a lehce posypeme nahrubo mletým barevným pepřem.

4. Balsamikový ocet ochutíme cukrem, solí a pepřem. Pak pomalu za stálého míchání přiléváme olivový olej, až zálivka lehce zahoustne. Salát zakapeme zálivkou a necháme v lednici vychladit.