Ingredience

600 g krůtích prsou

sůl

mletý černý pepř

2 snítky tymiánu

2 snítky oregana

olivový olej na zakápnutí

20 g parmazánu

80 g cornflakes (kukuřičných lupínků)

hladká mouka na obalení

2 vejce na obalení

100 g směs listových salátů (např. špenát, rukola, polníček, mladé lístky lístky červené řepy)

2 svazky ředkviček

Dresink:

60 g dijonské hořčice

4 lžíce vinného octa

sůl

mletý černý pepř

70 ml olivového oleje

8 snítek hladkolisté petrželky


1. Krůtí prsa nakrájíme na proužky a dáme do misky. Osolíme je, opepříme, posypeme tymiánem, oreganem a zakápneme olejem. Necháme odležet v chladničce asi 60 minut. Parmazán nastrouháme najemno, cornflakes rozdrtíme nebo promixujeme.


2. Odleželé maso obalíme nejdříve v parmazánu, pak v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v cornflakes. Krůtí prsty přendáme na plech s pečicím papírem a pokapeme je olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při při 240 °C asi 8 minut. V polovině doby pečení kousky masa otočíme.


3. Salát a ředkvičky omyjeme a necháme okapat. Ředkvičky nakrájíme na plátky a společně s listy salátu dáme do mísy. Hořčici dáme promícháme s octem, solí a pepřem. Nakonec za stálého míchání postupně přiléváme olej. Petrželku nasekáme nahrubo a část vmícháme do dresinku, zbylou promícháme se salátem. Hotové krůtí prsty podáváme se salátem a dresinkem.


  15:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59