Ingredience

1/2 červené čekanky

1/2 hlávky salátu biondo

50 g rukoly

50 g polníčku

30 g vlašských ořechů

4 cherry rajčátka

1 lžíce medu

šťáva z 1 citronu

2 lžíce olivového oleje

1 chilli paprička

sůl a mletý černý pepř

60 g kozího sýra


1. Čekanku, salát biondo, polníček a rukolu očistíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Z čekanky odloupneme 2 největší listy a odložíme je stranou. Zbylé listy čekanky a salátu biondo natrháme na menší kousky a smícháme s polníčkem a rukolou.


2. Ořechy opražíme na suché pánvi. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme.


3. Med smícháme s citronovou šťávou a olejem. Chilli papričku zbavíme semínek, nasekáme najemno a vmícháme do medové směsi. Zálivku osolíme a opepříme.


4. Z velkých čekankových listů vytvoříme misky (košíčky) a rozdělíme do nich směs salátů. Přidáme rajčata, vše posypeme praženými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem. Nakonec saláty pokapeme připravenou zálivkou a podáváme.


  15:42,  aktualizováno  25. března 2019 21:08