Teplé počasí přímo vybízí k tomu, že místo hutných jídel si dopřáváme raději salát. Co zkusit třeba jablkový s řapíkatým celerem a kuřecím masem

Ingredience

2 kuřecí prsa
sůl
mletý černý pepř
6 lžic olivového oleje + na restování
1 lžíce medu
200 g směsi listového salátu
2 červená jablka
3 stonky řapíkatého celeru
1 lžíce hrubozrnné hořčice
½ citronu
3 lžíce vlašských ořechů

1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přendáme ho na plech s pečicím papírem, potřeme medem a dopečeme v troubě pod rozehřátým grilem dozlatova. 

2. Listový salát propereme ve studené vodě a necháme okapat. Jablka omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Řapíky celeru očistíme a pokrájíme na malé kousky. Směs listových salátů přendáme do mísy, přidáme jablka, celer a zlehka promícháme. 

3. V menší misce smícháme hořčici s vymačkanou citronovou šťávou a pomocí metličky zašleháme olej. 

4. Lehce vychladlá kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Salát rozdělíme na talíře, poklademe nakrájeným masem a zakápneme připraveným dresinkem. Nakonec salát posypeme nahrubo nasekanými ořechy a podáváme.