Ingredience

2 velké hrušky

200 g polníčku

200 g kozího sýra (nejlépe s bílou plísní)

100 g anglické slaniny

hrst vlašských ořechů

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce balzamikového octa

sůl

čerstvě mletý barevný pepř


1. Hrušky omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na měsíčky. Polníček omyjeme a necháme okapat.


2. Kozí sýr rozkrájíme na menší kousky a obalíme je do plátků slaniny. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 5 minut, nebo dokud nezezlátnou.


3. Polníček spolu s hruškami rozdělíme na talíře. Posypeme ořechy a doplníme rozpečeným sýrem se slaninou. Salát zakápneme olejem promíchaným s octem, solí a pepřem. Nakonec můžeme dozdobit klíčky z červené řepy.


  14:57,  aktualizováno  25. března 2019 19:02