Ingredience

2 až 3 stonky rebarbory

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci třtinového cukru

1 svazek ředkviček

1 římský salát

50 g rukoly

50 g polníčku

250 ml zakysané smetany

sůl

mletý černý pepř


1. Řapíky rebarbory omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokud je rebarbora starší, je dobré ji před nakrájením oloupat. V pánvi rozehřejeme olej a plátky rebarbory zprudka opečeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Pánev odstavíme a rebarboru necháme zchladnout.


2. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Římský salát, rukolu a polníček omyjeme a necháme okapat nebo odstředíme. Saláty promícháme s ředkvičkami.


3. K zelenině opatrně přimícháme rebarboru. Salát rozdělíme na talíře a podáváme se zakysanou smetanou ochucenou solí a pepřem.


  10:36,  aktualizováno  25. března 2019 21:09