Ingredience

Na salát:

250 g bulguru

1 granátové jablko

80 g vlašských ořechů

4 stonky řapíkatého celeru

150 g rukoly

1 bageta

250 g kozího sýra

Na dresink:

6 lžic olivového oleje

3 lžíce medu

šťáva z jednoho citronu

sůl

mletý černý pepř


1. Bulgur nasypeme do mísy a zalijeme ho půl litrem vroucí osolené vody. Mísu přiklopíme a necháme bulgur s vodou asi 30 minut stát, dokud se veškerá voda nevsákne. Odklopíme víko, promícháme bulgur a a necháme ho zchladnout.


2. Ořechy opražíme na suché pánvi. Z granátového jablka vydlabeme semínka s dužinou. Bagetu a kozí sýr nakrájíme na plátky. Plátky bagety pokapeme olivovým olejem a pokryjeme plátkem sýra. Troubu vyhřejeme na 200 °C a bagetky se sýrem zapečeme do zlatova.


3. Do misky k vychladlému bulguru přidáme semínka granátového jablka, opražené ořechy, rukolu, oškrábaný a na plátky nakrájený řapíkatý celer.


4. Do druhé misky nalijeme olivový olej, přidáme med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře vše promícháme a dresink vlijeme k ostatním surovinám. Zlehka promícháme. Hotový salát rozdělíme na jednotlivé talíře, přiložíme sýrové toasty a podáváme.