Ke snídani i ke svačině si můžete vyrobit domácí jogurtový pohár. Vyzkoušejte náš recept, na kterém si určitě pochutnáte.

Ingredience

300 g mražených jahod
4 lžíce želírovacího cukru
500 g bílého jogurtu
250 ml 30% smetany ke šlehání
4 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu:

5 lžic třtinového cukru
50 ml vody
50 g mandlových plátků

1. Mražené jahody nasypeme do rendlíku, pomalu zahřejeme a necháme rozmrazit. Přisypeme želírovací cukr a mícháme dokud se nerozpustí a směs lehce nezhoustne. Jahody nalijeme do skleniček.

2. Smetanu vyšleháme s cukrem dotuha a opatrně zamícháme do jogurtu. Krém naplníme do skleniček na připravené jahody.

3. Hotové pohárky vložíme na chvíli do lednice. Třtinový cukr nasypeme do rendlíku se silným dnem a rozpustíme na světlý karamel. Za stálého míchání přilijeme 50 ml vařicí vody a mandle. Omáčku necháme lehce vychladnout a nalijeme na povrch dezertů. Podáváme buď vychladlé nebo při pokojové teplotě.