Máte moc času a potřebujete uvařit rychlou večeři. Pak vyzkoušejte recept na skvělou a snadnou zeleninovou polévku, kterou máte za chvíli hotovou.

Ingredience

300 g brambor
1 větší mrkve
100 g řapíkatého celeru
1/2 červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
100 g mraženého hrášku
750 ml zeleninového vývaru
120 g conchigliette (nebo jiných malých těstovin)
250 g sterilovaných bílých fazolí
1 lžíce nasekaného tymiánu
sůl
mletý černý pepř
80 g strouhaného parmezánu

1. Všechnu zeleninu oloupeme, očistíme a omyjeme. Brambory, mrkev, řapíkatý celer a papriku nakrájíme na malé kousky. Cibuli, česnek nasekáme nadrobno.

2. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a hrášek a krátce orestujeme.

3. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a přidáme papriku, brambory a těstoviny. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

4. Nakonec přidáme bílé fazole, nasekaný tymián, dochutíme solí a pepřem a ještě asi 5 minut prohřejeme. Pak polévku rozlijeme do talířů, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme s tomatovou bruschetou.