Chobotnici si můžete dát na dovolené u moře, v dobré restauraci a samozřejmě také doma! 

Doba přípravy: 80 (bez marinování) minut.


1 porce obsahuje 2428 kJ/580 kcal


Počet porcí/kusů 2



Suroviny:


800 g chobotnice v celku

140 g mrkve

130 g petržele

1 fenykl

60 g cibule

200 ml bílého vína

sůl a mletý černý pepř

olivový olej

2 citrony

30 g česneku

160 g raných brambor

hrst nasekané petržele

Na studenou omáčku:

20 g listů bazalky

20 g cukru

šťávu z 1 citronu

50 g piniových oříšků

100 ml olivového oleje



Postup:


1. Chobotnici před tepelnou úpravou zamrazíme. Pak ji necháme pozvolna rozmrazit, nejlépe přes noc na chladném místě. Chobotnici položíme na pracovní plochu spodní částí hlavy vzhůru a ostrým nožem vyřízneme ze středu zobák s případnými nečistotami.



  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:53