Snažíte se v lednu jíst zdravěji? Pak vám určitě přijde vhod náš dietní recept na rybí závitky na zelenině.

Ingredience

1 mrkev
½ pórku
800 g tresky
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
4 snítky tymiánu
šťáva z ½ citronu
2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
2 velké barevné papriky
1 cuketa
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g černých oliv

1. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na proužky. Tresku očistíme a rozkrájíme na osm kousků. Osolíme je, opepříme, posypeme tymiánem a zakápneme citronovou šťávou.

2. Na okraj každého kousku masa položíme proužky zeleniny a stočíme do závitku. Upevníme provázkem a hotové závitky vaříme pozvolna v osolené vodě asi 10 minut. Pak je zakápneme olejem a udržujeme v teple.

3. Papriku, cuketu, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej a zeleninu restujeme asi 5 minut. Nakonec vmícháme olivy, sůl a pepř. Zeleninu podáváme s rybími závitky.