Ingredience

600 g halibuta

olivový olej na opečení + potření

sůl

mletý černý pepř

1 červená paprika

1 cuketa

Omáčka:

3 žloutky

50 ml zeleninového vývaru

50 ml bílého vína

šťáva z 1/2 citronu

sůl

mletý černý pepř

100 g přepuštěného másla


1. Rybu očistíme a zbavíme ji kůže. Nakrájíme ji na kousky, potřeme olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Papriku omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostky. Omytou cuketu pokrájíme na kolečka.


2. Na kovové jehly nebo dřívka střídavě napichujeme kousky ryby a zeleniny. Připravené špízy opečeme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran.


3. V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s vývarem, vínem, citronovou šťávou, solí a pepřem do zhoustnutí. Nakonec do omáčky zašleháme přepuštěné máslo. Rybí špízy podáváme s holandskou omáčkou.