Ingredience

2 cibule

3 stroužky česneku

4 mrkve

3 lžíce olivového oleje

200 ml suchého bílého vína

1 plechovka krájených rajčat (450 ml)

1 bobkový list

2 kuličky nového koření

1/4 lžičky chilli

1 kuřecí bujon v kostce

500 g mušlí

300 g filetů tužších ryb (mořský ďas, síh)

sůl amletý černý pepř

1 snítka rozmarýnu


1. Cibuli, česnek a mrkev nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji. Vlijeme bílé víno, jednu až dvě minuty povaříme, pak přidáme rajčata, všechno koření, 200 ml vody, rozdrobíme bujon a vaříme 5 minut.


2. Přidáme dobře očištěné mušle, opatrně je zamícháme do vývaru a počkáme, až se všechny otevřou (lze použít i vařené, ty jsou už otevřené, nebo mražené bez skořápek). Neotevřené odstraníme.


3. Rybí filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Lehce posypeme kořením, naskládáme je do pánve na omáčku s mušlemi a na mírném plameni ještě 5-8 minut povaříme, až je maso hotové. Osolíme je a opepříme. Na ozdobení můžete použít rozmarýn.


  6:25,  aktualizováno  25. března 2019 20:09