Ingredience

1000 g rybích filetů (z makrely, lososa a dorády)

1 lžíce citronové šťávy

2 mrkve

1 petržel

1/2 celeru

750 ml zeleninového vývaru

3 šalotky

6 kuliček nového koření

10 kuliček černého pepře

2 bobkové listy

sůl

1 malý pórek

čerstvý kopr


1. Rybí filety nakrájíme na kusy. Nakrájené ryby pokapeme citronovou šťávou a dáme na chvilku do chladničky. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky.


2. Do tlakového hrnce nalijeme vývar a vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou šalotku a koření. Přiklopíme a řádně uzamkneme poklicí. Stupeň na regulaci tlaku nastavíme na 1.


3. Vývar v tlakovém hrnci přivedeme k varu, a když začne unikat pára, zmírníme oheň a dusíme 5 minut. Poté opatrně odpustíme páru a hrnec otevřeme.


4. Přidáme nakrájenou rybu, kterou jsme před tím osolili, na kolečka nakrájený pórek a hrnec opět uzavřeme. Postup opakujeme a necháme opět vařit 5 minut. Rybí hrnec podáváme posypaný čerstvým koprem a s pečivem.


  13:17,  aktualizováno  25. března 2019 21:08