Ingredience

800 g sladkovodních ryb

1 citron

2 cibule

2 lžíce oleje

1 červená paprika

1 zelená paprika

1 menší pórek

1 lžička sladké mleté papriky

špetka pálivé mleté papriky

200 ml vývaru

sůl

mletý černý pepř

1 lžička hladké mouky


1. Staženou a důkladně vykoštěnou rybu nakrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi hodinu odležet.


2. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme obě na plátky nakrájené papriky a pórek a orestujeme. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou a promícháme.


3. Přilijeme 100 ml vývaru a dochutíme solí a pepřem. Podusíme asi 10 minut.


4. Přidáme rybí maso, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme zbylým vývarem. Přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení opatrně mícháme. Hotový guláš podáváme s čerstvým pečivem.