Ingredience

800 g filetu z mořských ryb (např. z aljašské tresky)

1 vejce

strouhanka na obalení

nastrouhaná kůra z 1 citronu

hrst bylinek (šalvěj, oregano, máta, pažitka...)

čerstvě drcený pepř

olivový olej na zakápnutí


1. Filet rozkrájíme na čtyři porce. Vejce rozšleháme se lžící vody. Strouhanku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, nasekanými bylinkami a pepřem.


2. Ryby postupně obalíme nejdříve ve vajíčku a poté ve strouhance. Postup můžeme ještě jednou zopakovat, aby byla krusta pevnější.


3. Obalené porce ryb přendáme na plech s pečicím papírem a zakápneme je olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15 minut dozlatova. Ryby můžeme podávat s vařenými bramborami sypanými pažitkou.