Ingredience

4 sladké brambory (batáty)

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce bramborového škrobu

6 vajec

100 ml oleje na smažení

100 ml octa

100 g špenátových listů

1 lžíce olivového oleje panenského

1/2 lžíce citronové šťávy

sůl

čerstvě mletý černý pepř


1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s moukou, škrobem a dvěma vejci a směs necháme 30 minut odležet.Na pánvi nahřejeme olej. Z bramborové hmoty tvoříme malé placičky a opékáme je na oleji z obou stran dozlatova. Opečené placičky osolíme, opepříme a udržujeme v teple.


2. V hrnci přivedeme k varu asi litr vody, vlijeme ocet a špetku soli. Naběračku vymažeme olejem, vyklepneme do ní vejce a vložíme ji do vroucí vody. Jakmile se bílek zatáhne, vložíme stejným způsobem druhé vejce. Vejce vaříme 3 minuty, pak vyndáme a dáme vařit zbylá dvě vejce.


3. Špenátové listy ochutíme olejem a citronovou šťávou. Hotové rösti rozdělíme na talíře a podáváme se špenátem a ztraceným vejcem.


  16:17,  aktualizováno  25. března 2019 18:59