Zkuste k sobotnímu obědu uvařit roštěnou s jogurtovo-houbovou omáčkou. Uvidíte, že si pochutná celá rodina.

Ingredience

800 g hovězí roštěné
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce oleje
100 g žampionů
80 g sterilovaných hub
1 chilli paprička
1 lžička mleté papriky
100 g bílého jogurtu
1 lžíce másla

1. Maso očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a opékáme po každé straně asi 4-5 minut. Pak roštěnky vyjmeme a necháme v teple odpočinout.

2. Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, sterilované houby, nasekanou chilli papričku a orestujeme. Vše zasypeme mletou paprikou, osmahneme, vmícháme jogurt a prohřejeme.

3. Nakonec přidáme máslo, sůl a pepř, metličkou prošleháme a zvolna vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Plátky masa přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíky nebo bramborami.