Červená řepa je stále oblíbenější zeleninou. Je plná vitaminů a minerálů a právě na podzim je její čas. Vyzkoušejte náš recept na roládu s červené řepy a kozího sýra.

Ingredience

600 g červené řepy
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g čerstvého měkkého kozího sýra
1 lžíce medu
15 g vlašských ořechů

1. Červenou řepu nakrájíme na slabá kolečka silná asi 5 mm. Plátky řepy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme lehce olivovým olejem, osolíme a opepříme.

2. Vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud řepa nezměkne. Bude to trvat asi 45 minut. Měkkou řepu necháme zchladnout.

3. Mezitím si rozložíme na pracovní plochu potravinářskou fólii. Jednotlivá kolečka řepy skládáme vedle sebe tak, aby se překrývala a dohromady tvořila obdélník (velký zhruba 15 x 20 cm). Plát upěchujeme rukama.

4. Sýr rovnoměrně po řepě rozetřeme a pomocí fólie zavineme do rolády. Necháme ztuhnout v lednici. Roládu poté nakrájíme na plátky a na talíři pokapeme medem a posypeme nasekanými ořechy.