Ingredience

600 g hovězí roštěné

sůl

2 lžíce plnotučné hořčice

drcený pepř

4 lžíce oleje

Omáčka:

200 g brusinkového kompotu

1 bio pomeranč

20 ml pomerančového likéru nebo koňaku


1. Hovězí roštěnou očistíme a vetřeme do ní sůl. Převážeme ji provázkem, potřeme hořčicí smíchanou s drceným pepřem a přelijeme asi 2 lžícemi oleje. Necháme ji v chladu odležet do druhého dne.


2. Rozpálíme olej a roštěnou ze všech stran opečeme. Pak ji vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Poté maso vyndáme a necháme na teple dojít.


3. Mezitím si připravíme omáčku. Brusinkový kompot dáme do kastrůlku, přidáme šťávou z pomeranče, 1/2 lžičky najemno nastrouhané pomerančové kůry a likér. Promícháme a svaříme. Roastbeef nakrájíme na tenké plátky a podáváme s vychlazenou omáčkou a zeleninovým salátem.


  9:56,  aktualizováno  25. března 2019 20:10