Ingredience

150 g plátků anglické slaniny

400 g těstovin (rigatoni)

sůl

20 g olivového oleje

20 g másla

2 jarní cibulky

200 ml 31% smetany

100 g vlašských ořechů


1. Slaninu nakrájíme na proužky, rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 140 °C dozlatova.


2. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě dle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


3. V hluboké pánvi na rozehřátém oleji s máslem orestujeme 70 g nahrubo pokrájených ořechů. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou cibulku a promícháme. Přilijeme smetanu, přidáme sůl a provaříme. Když cibulka změkne, vmícháme polovinu slaniny i s výpekem a těstoviny. Vše společně prohřejeme. Rigatoni rozdělíme na talíře a posypeme zbylou slaninou a ořechy.