Připravte si k večeři lehký salát plný vitaminů.

Ingredience

hrst hladkolisté petrželky
hrst čerstvé máty
60 g vlašských ořechů
1 lžíce kaparů
1 lžíce strouhaného parmazánu
2 ančovičky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
120 ml olivového oleje + na opečení
sůl
1 bageta (cca 100 g)
2 stroužky česneku
3 svazky ředkviček

1. Petrželku, mátu, třetinu vlašských ořechů, kapary, parmazán, ančovičky, hořčici, ocet a olivový olej rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí.

2. Zbytek vlašských ořechů nasekáme nahrubo a orestujeme na suché pánvi. Bagetu nakrájíme na kolečka, která opečeme v pánvi na troše oleje. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím opečená kolečka bagety.

3. Ředkvičky očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenká kolečka. Rozdělíme je na talíře, pokapeme bylinkovým pestem a posypeme ořechy. Podáváme s česnekovou bagetou.